Voor vragen kunt u bellen met +31 (0)416 28 14 68
Navigatie sluiten

Asbestverwijdering

Wie kent ze niet, de zogenaamde ‘maanmannen in witte pakken’, niet geheel onterecht want het verwijderen van asbest is een risicovolle bezigheid en mag volgens het Asbestverwijderings-besluit alleen door een gecertificeerd bedrijf (Procescertificaat Asbestverwijdering) worden uitgevoerd, onder strenge veiligheidsmaatregelen.

Asbest is tegenwoordig overal

Tegenwoordig komt men met bijna iedere sloop of demontage wel asbesthoudende materialen tegen. Dat blijkt wel uit één van de laatste regelgevingen, alvorens een sloopvergunning aangevraagd wordt, moet een bouwwerk/object onderzocht zijn op de aanwezigheid van asbest door middel van een representatief onderzoek. Met andere woorden; er dient een onderzoek te worden uitgevoerd door een onafhankelijk en daartoe gecertificeerd bedrijf. Het is reeds lang aangetoond dat blootstelling aan asbest kan leiden tot gezondheidsschade, dusdanig, dat men hieraan mogelijk kan overlijden. Het is dus niet voor niets dat de Nederlandse Wetgeving bepaalt, dat de asbest door een gecertificeerd bedrijf moet worden verwijderd om besmetting te voorkomen.

Plan van aanpak

Maton-de Rooy B.V. heeft medewerkers tot haar beschikking die speciaal zijn opgeleid de risico’s tot het minimum te beperken. Ook door nauwe samenwerkingen met diverse gespecialiseerde bedrijven en onderzoeksbureaus is het voor ons mogelijk om een project in zijn totaliteit aan te nemen en topkwaliteit te leveren. Onder het verwijderen van asbest verstaat Maton-de Rooy B.V. het hele verwijderingstraject. Hieronder vallen het verzorgen van inventarisatierapporten, het geven van voorlichting, het opstellen van het werkplan, het verzorgen van de benodigde eindrapportages en tenslotte de afvoer van de asbesthoudende materialen. Een aantal zaken gebeurt in overleg met de opdrachtgever, zoals bijvoorbeed het aanvragen van een sloopvergunning etc.

 

Asbestverwijdering

Offerte opvragen

Laat uw gegevens achter

Door op de knop te drukken, bevestigt u akkoord
te gaan met de verwerking van uw gegevens
conform het privacybeleid

Komt u er niet uit?
Bel met MDR